Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако имате проблема са спавањем, овај напитак вам може помоћи!

Ако имате проблема са спавањем, можда би требало да попијете чај од камилице пре спавања.
Фото: Pixabay/congerdesign

Не само да ће вам помоћи да заспите брже, већ ће побољшати и квалитет вашег сна.

Редован сан који укључује најмање седам сати сна није само неопходан за ваше свакодневно функционисање, већ би вам заправо могао додати године живота штитећи вас од озбиљних болести.

Постоји много начина за које се тврди да вам помажу да брже заспите, као што су опуштање мишића или технике дисања. Али према нутриционистима пијење чаја од камилице пре спавања је један од бољих начина да се то постигне.

Међутим, није само чај од камилице оно што ће вам помоћи да добијете сан који вам је потребан. У томе вам могу помоћи и друге врсте пића.

Редовно испијање свих врста чајева, са млеком или без њега, помаже да се ослободите стреса и анксиозности, који су кључни узроци лошег сна.

Пијење чаја добро за суочавање са анксиозношћу и стресом.

Извештај ТАП-а идентификује различита испитивања која показују да различити чајеви помажу у побољшању сна.

Док су неки биљни чајеви као што су камилица и лаванда добро познати по својим ефектима који подстичу сан, друге врсте чаја, као што су црни и зелени чај, такође су корисне за спавање.

Испијање пет шољица зеленог чаја дневно такође побољшава сан, укључујући и време проведено у сну.

Друга истраживања су показала да црни чај, који садржи ГАБА (неуротрансмитер), значајно продужава време спавања.

Такође, откривено је да Л-теанин, састојак црног чаја, скраћује време потребно да се заспи. Поред тога, „установљено је да и камилица и лаванда скраћују време за спавање.

Када су у питању биљни чајеви, показало се да камилица доноси значајна побољшања у квалитету сна, укључујући укупно време проведено у сну због седативних својстава њених састојака као што су глукуроноксилани, а једна шоља пре спавања показује ову корист.

Tri sastojka, tri proverena sagorevača masti: Svaki za sebe je moćan, a kad se udruže u jedan napitak skidaju 5 cm za samo 7 dana

Преузмите андроид апликацију.