Почетна > Свет
Свет

Трамп затражио од Камале Харис да уради тест менталне агилности

Бивши амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп затражио је да потпредседница САД и демократски председнички кандидат Камала Харис уради тест менталне агилности како би доказала да је способна да обавља функцију председника.
Фото: Танјуг/AP Photo

Трамп је то затражио у недељу увече на својој друштвеној мрежи Трутх Социал, месец дана након што је наводно назвао Харис „ретардираном“ на републиканској акцији прикупљања средстава у Њујорку, пренео је Њујорк тајмс.

Коментаришући интервју Камале Харис за Си-Би-Ес (ЦБС), Трамп је рекао да верује да је веома важно да она прође тест когнитивне агилности јер су, како је навео, њени поступци довели до тога да многи поверују да „нешто није у реду са њом“.

„Такође, она је спора и летаргична у одговарању чак и на најлакша питања. Управо смо прошли кроз готово четири године тога, не би требало да то радимо поново!“, навео је Трамп, пренео је Њузвик.

Трамп је у септембру Камалу Харис означио као „ментално ретардирану, наводећи да су њени ментални проблеми гори од оних које има амерички председник Џозеф Бајден.

„Широм света нам се смеју. Знате чему се они стварно смеју? Камали. Не могу да верују да ће она бити председница. Не могу да верују. Ви причате о когнитивним проблемима? Она има веће когнитивне проблеме од њега, по мом мишљењу“, рекао је Трамп.

Док је Бајден био у кампањи за реизбор, значајан део реторике Трампове кампање био је фокусиран на Бајденове године и лапсусе.

Међутим, након што је Харис заменила Бајдена, демократе су почеле да нападају Трампа због његових година и других гафова.

Бајден има 81, Трамп 78, а Харис 59 година.

Tramp: Ne očekujem da će moje pristalice praviti nerede na dan izbora

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке