Почетна > Бизнис
Бизнис

Рајанер укида папирне авио-карте

Компанија „Рајанер” најавила је да намерава да укине папирне бординг карте и уклони шалтере за пријаву на аеродромима у наредних неколико месеци, пише „Аеро телеграф”.
Фото: Unsplash/dulhiier

Путници ће морати да се пријаве за лет путем интернета или преко апликације пре доласка на аеродром, а план је да шалтери на аеродромима буду затворени до маја 2025. године. Путници који не искористе ову опцију биће суочени с накнадом од 55 фунти на аеродрому.

Компанија је саопштила како ће укидање шалтера за пријаву елиминисати потребу за наплаћивањем те услуге на аеродрому. Овај потез ће онемогућити путницима без паметних телефона да се укрцају на летове „Рајанера”.

„Желимо да се решимо пријава на аеродрому на исти начин као што смо укинули шалтере за пртљаг. Радимо на томе да од 1. маја 2025. све буде доступно у апликацији, без потребе за папирним картама”, речено је на недавно одржаној конференцији. Очекује се да ће број путника који користе апликацију порасти са тренутних 60 на 80 одсто до краја године, а од маја неће бити других опција осим апликације.

Већ су утврђене и процедуре у случају да се путнику истроши батерија телефона или буде проблема са скенирањем бординг карте.

„Ако вам се батерија испразни, имамо ваше име, седиште и пасош и то можемо обрадити на вратима за укрцавање”, рекли су у „Рајанеру”.

NBS: Septembarsku inflaciju obeležili rast cena hrane, pića, komunalnih usluga

Преузмите андроид апликацију.