Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Новосадски џез фестивал по 26. пут за све љубитеље џеза

Чланица Градског већа за културу Тијана Делић угостила је учеснике 26. поче, који се одржава од 10. до 12. октобра на Великој сцени „Јован Ђорђевић“ Српског народног позоришта у организацији Културног центра Новог Сада. На пријему у Градској кући, поред чланице Градског већа, обратили су се уредница музичке редакције Културног центра Мина Кочић, као и чувени џез саксофониста Јован Маљоковић који ће отворити Фестивал.
Фото: Град Нови Сад

– И ове године, на Новосадски џез фестивал у наш град пристижу врсни џез музичари из земље и света. Већ 26. година у низу ова музика, која је плод разнолике културне инспирације и креативности, води нас на путовање од дубоких афричких корена до уметничког симбола слободе и непрестане иновације који не познаје границе. У славу џеза који се рађа из богатства различитих културних и личних израза, ове године је, путем пратећих програма, његова магија трајала дуже. Верујем да ће сви љубитељи џеза имати прилике да уживају у овогодишњем програму и да ће постати део новог, заједничког ускуства публике и музичара на сцени. Организаторима желим да Фестивал настави да расте, а музичарима добар ритам и сјајан штимунг – рекла је Тијана Делић.

Уредница музичке редакције Културног центра Мина Кочић је рекла да нас ове године на Фестивалу очекује шест планетарно популарних састава и извођача који су оставили велики траг на музичкој џез сцени, као и да ће Фестивал отворити наступ бенда Антонио Фарао и Balance Tribute Trio у 20 часова, док ће у 22 часа наступити позната немачка џез пијанисткиња Јулија Хулсман.

Џез саксофониста Јован Маљоковић је истакао да Новосадски џез фестивал све више напредује и да данас спада у фестивале од великог значаја за целу регију и да верује да ће наставити да се развија.

Током фестивалских дана, љубитељима џеза ће се 11. октобра представити бубњар Антонио Санчез, четвороструки добитник награде Греми, a након њега композитор и мултиинструменталиста Мунир Хосн. Џез вокалисткиња из Француске Ема Сирил наступиће 12. октобра, a Новосадски џез фестивал ће се затворити у 22 часа, када наступа још једна велика звезда, Камила Џорж. Наставиће се и традиција Новосадског џез фестивала – џем сешн свирке у позоришном клубу „Трема“, сваке вечери по завршетку концертног програма.

Preko 1.500 učesnika iz celog sveta na 32. Novosadskom maratonu

Преузмите андроид апликацију.