Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Видео игре побољшавају продуктивност на послу

Неколико студија је показало да игре добро утичу на запослене – аналогне друштвене игре повећавају емпатију, креативност и тимски рад, док видео игре помажу у вежбању вештина и смањују стрес. Звучи као да су резултате измислили гејмери, али све више научника тврди да је играње добро за посао, вероватно исто онолико колико стрес није.
Фото: Pexels/kowalievska

У једној студији у којој је 25 учесника играло Dungeons & Dragons један сат утврђено је да се код њих смањила депресија, стрес и анксиозност, док се повећало самопоуздање и ефикасност у обављању посла.

Ово није једина студија овог типа, па је у једној другој код 399 D&D играча примећено да су стабилнији и отворенији од испитаника који се нису играли. Игре на радном месту дакле доносе више користи него штете, посебно оне које стимулишу креативност и сарадњу с другим играчима.

Иако многи послодавци и даље мисле да је сагоревање на послу знак да неко довољно ради, наука полако побија ову и сличне предрасуде. Време је да схватимо да мобинг не поспешује дисциплину, да је одмор неопходан и да сви раде боље кад има мање стреса.

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке