Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Честа „грешка“ коју жене праве, због чега се удају за погрешног мушкарца: Прочитаћете два пута!

Дезинфромација или чињеница? Контраверзан савет стручњака за женско здравље и лајфкоуча.
Фото: Unsplash/Chi n ph m

Жене би требало да одустану од узимања контрацептивних пилула када одлучују за кога желе да се удају јер њихово коришћење може да промени њихову перспективу ко их привлачи, а ко не.

Тако бар тврди аутор текстова о женском здрављу и лајфкоуч Мејзи Хил, која је приметила да су неке од њених клијенткиња откриле да их више не привлаче њихови дугогодишњи партнери након што су престале да узимају хормонску контрацепцију.

Ову опсервацију потврђују неке претходне студије које су пронашле неке доказе да жене које узимају контрацептивне пилуле преферирају мушкарце са мање мужевним лицима. И наравно, када престану да узимају пилуле, њихова физичка привлачност према партнеру се мења.

Говорећи на Челтенхемском књижевном фестивалу о својој књизи „Моћна: Буди стручњак у свом животу“, Хилова је рекла да је ово закључила из искустава својих клијената.

– Ја сам почела да препоручујем људима да ако размишљате о томе да се скрасе или донесу важне животне одлуке, чак и ако им пилула добро делује, да је прекину. Макар на мало, само да виде да ли им се још допада особа са којом су – рекла је она.

Недавно се ова помало контраверзна теорија да жене које су на пилули више привлаче женствени мушкарци као пожар проширила по друштвеним мрежама, заједно са другим „легендама“ о потенцијалним нуспојавама хормонске контрацепције.

Међутим, британски здравствени систем је прошле недеље упозорио да су дезинформације око контрацептивних пилула на мрежама изазвале пораст непланираних трудноћа и абортуса.

Подаци НХС (Национални здравствени институт Велике Британије) показују да је проценат жена које користе пилуле као главни облик контрацепције пао са 47 процената у 2012-13. на 27 процената у 2022-23, а да су абортуси у Енглеској и Велсу на највишем рекордном нивоу, са 251.377 прекида трудноће у 2022. години, у односу на 184.122 у 2012. години.

Уз то, др Сју Ман, клиничка директорка НХС-а за здравље жена, рекла је да су „митови око контрацептивних пилула“, као што је да она „изазива неплодност“, заправо „горући разлог за забринутост“.

U ovih devet situacija ključno je da poslušate svoju intuiciju: Unutrašnji osećaj ne greši

Преузмите андроид апликацију.