Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Српска недеља моде у Музеју Војводине – у недељу изложба Мишела Дупре

У недељу, 13 октобра, са почетком у 18.00 часова отвара се изложба Мишела Дупре у оквиру Српске недеље моде (Serbia Fashion Week).
Фото: Градске инфо

Мишел Дупре је фотограф, редитељ модних филмова, реклама, документарних филмова, али и консултант за комуникационе стратегије у моди и свету луксуза. Након студија на Beaux-Аrts и мастер студија из маркетинга луксузних производа, уз обуку на париској модној школи Студио Берсот, радио је за куће Paco Rabanne и Givenchy, а затим је креирао свој бренд „Haut coture design“: Dupré – Сантабарбара.

Освојио је бројне престижне награде, укључујући Grand Prix de la mode de la ville de Paris, која је подржана од компаније LVMX, уз огромну међународну медијску покривеност. Неколико пута је позиван да прикаже своје колекције у веома затвореном Haute Couture Paris Fashion Week (Париском календару високе моде), уз подршку од стране модне куће Jean Paul Gaultier.

У недељу у Музеју Војводине ће бити:

  • вечано потписивање Уговора о сарадњи између Музеја Војводине и Serbia fashion week.
  • Округли сто дизајнера и додела награда учесницима
  • Отварање изложбе: Модни листови из колекције Музеја Војводине, ауторке Милкице Поповић, музејске саветнице.
Отварање изложбе: Модни листови из колекције Музеја Војводине, ауторке Милкице Поповић, музејске саветнице.

Модна штампа је имала веома важну улогу у преношењу информација о савременим модним трендовима и допринела је формирању грађанског визуелног идентитета.

Од друге половине 19. века у војвођанским грађанским салонима сретали су се богато илустровани париски, бечки, берлински и пештански лисови попут La Mode Parisiene, Die Modenwelt, Divat Szalon, Der Bazar и других. У недостатку домаћих модних листова, поменути листови били су извори информација и промотери модних трендова.

Садржали су мноштво илустрација у боји, вести о модним токовима, кројне табаке, рекламне огласе, савете за жене и домаћинство, занимљивости и „лаке“ текстове који упућују на могућност реконструкције модних навика и начин живота грађанства.

У Музеју Војводине у оквиру збирке Грађанска ношња чувају се следећи модни часописи који ће посетиоци моћи и видети: Beilage zur allgemeinen Muster zeitung, Mode Journal „Wiener Chic“, Der Bazar, Divat Szalon и Die Modenwelt…

Španski film „Savršen zločin“ u KS Eđšeg u četvrtak, 10. oktobar

Преузмите андроид апликацију.