Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Нови Сад домаћин међународне бициклистичке „Трке кроз Србију“ у којој учествује 120 такмичара из 21 државе

Укупно 120 учесника 63. међународне бициклистичке „Трке кроз Србију“ који долазе из 21 земље проћи ће ове године кроз Нови Сад, саопштено је на конференцији за медије у Градској кући. Учесници долазе из Француске, Велике Британије, Холандије, Италије, Шведске, Швајцарске, Словеније, Ирске, Аустрије, Грчке, Хрватске, Мађарске, Румуније, Тајланда, Пољске, Украјине, Словачке, Новог Зеланда, Еритреје и БиХ, а старт трке је 11. октобра у Сомбору.
Фото: Petrovaradin fortress bike festival/Miloš Stepanović

Конфренцији је присуствовала и чланица Градског већа за спорт и омладину Татјана Медвед која је том приликом истакла значај ове спортске манифестације.

– Ово је једна од спортских манифестација са најдужом традицијом у Србији, која је први пут одржана 1939. године. Осим што је највећа бициклистичка трка у нашој земљи, спада у ред највећих и најпрестижнијих у овом делу Европе. Град Нови Сад је свестан значаја који ова трка има за развој бициклистичког спорта и спорта у целини. Осим спортског значаја, ово међународно такмичење окупља велики број такмичара из света и трка на најбољи и најлепши начин шаље слику нашег града и наше земље у свет – рекла је Татјана Медвед.

На конференцији су говорили председник „Бициклистичког савеза Србије“ Душан Гојић и директор „Трке кроз Србију“ Иван Арпаш. Како је речено на конференцији, трка траје од 10. до 13. октобра, одвијаће се у три етапе и то: Сомбор-Нови Сад, Нови Сад-Зрењанин и Зрењанин-Пожаревац, а награде најбољима биће додељене на свакој етапи.

Privremena izmena trase linije broj 12

Преузмите андроид апликацију.