Почетна > Живот и стил
Живот и стил

5 градова на југу Европе у којима је октобар права уживанција: Летња сезона ипак ни(је) готова

Поред тога што су и даље сунчани, обично током октобра у њима нема толико гужве, као у јеку сезоне.

Још увек окупани сунцем, поједини јужноевропски градови се често издвајају као одличан избор на самом крају летње сезоне и с јесени.

Поред тога што су и даље сунчани, обично током октобра у њима нема толико гужве, као у јеку сезоне. Управо то их чини још интересантнијим за посету у то доба.

1. Ђенова, Италија
Фото: Градске инфо

Познат и по старом градском језгру, које се сматра једним од највећих на Старом континенту, Ђенова је одличан избор за јесења путовања.

Иако је у питању лучки град, у њему постоје бројна архитектонска здања, која привлаче, али и завређују пажњу туриста. Чак више од стотину палата, препознатљивих по ренесансним, али и барокним елементима постоје у Ђенови.

Као једна од предности посете овом граду с јесени помиње се мањак туриста, тако да ће посетиоци имати прилику да више буду у додиру са локалним становништвом, што свакако има својих чари.

2. Авеиро, Португал

Због мреже канала, град који се налази у северном делу земље, често се помиње и као „Португалска Венеција“. И управо зато је овај град и популаран међу туристима, наводи „Theguardian“.

Уз три значајна музеја, која се налазе на релативно малој удаљености један од другог, посебно је занимљива посета рибљој пијаци и читавој градској четврти, у којој локални рибари продају свежи улов. Недалеко од града је „Dunas de Sao Jacinto“, резерват природе богат боровом шумом, идеалан за љубитеље шетње и вожње бициклом.

3. Аликанте, Шпанија
Фото: Градске инфо

Пријатна температура ваздуха са просечних око 20 степени Целзијуса током јесени, чини посету овом, донекле запостављеном граду у Шпанији, још интересантнијом. Тим пре што је у питању град, кога су насељавали многи народи и у коме су оставили неки део наслеђа.

Са тврђаве „Санта Барбара“, која се уздиже изнад града, пружа се фантастичан поглед на град и околину, а туристи радо уживају и у шетњи дуж обале мора.

4. Задар, Хрватска

Међу пет градова јужног дела Европе, који се сматрају одличним избором за јесења путовања, нашао се и један хрватски град. Мање туриста и могућност купања у, још увек топлом мору, уз пријатне и дневне и ноћне температуре ваздуха, основни су разлози за то.

Изузев упознавања богатог млетачког наслеђа, туристима који одлуче да посете Задар нуди се и прилика да посете занимљиви Музеј античког стакла.

5. Солун, Грчка

И мада се не може рећи да постоји период године када у Солуну нема туриста, не може се оспорити да их је с јесени махом мање него у току лета.

Шетња Солуном је једна од најбољих активности у то време. Тим пре што је град тако осмишљен, да се у њему једноставно не може изгубити. Као једна од обавезних тачака у граду, сем Аристотеловог трга, издваја се и шеталиште дуж мора, познато и по бројним кафићима.

Наравно, посета Горњем граду сматра се обавезном, а поглед који се одатле пружа је незабораван.

Društvene mreže koriste ono što objavljujete za obuku veštačke inteligencije – Kako da im zabranite?

Преузмите андроид апликацију.