Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања за уторак, 8. октобар (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За уторак, 8. октобар за вас смо издвојили:

 

ВАКЦИНА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

Сезона прехлада управо је на помолу, а вакцинисање против сезонског грипа могуће је у свим амбулантама Дома здравља “Нови Сад”. Вакцина се препоруује свима старијима од шест месеци који имају хроничне поремећаје кардиоваскуларног и плућног система укључујући и астму, са метаболичким поремећајима, а нарочито дијабетесом. Такође сви заинтересовани грађани за имунизацију потребно је да се јаве свом изабраном лекару.


ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

У склопу манифестације Дечија недеља данас од 18 часова у Новосадском дечијем културном центру, на адреси Радничка 20, биће одржана радионица на којој се учи о вештини писања добре приче и грађења занимљивког књижевног јунака. Радионица је намењена за децу узраста од 8 до 13 година.


КУРС КИНЕСКОГ ЈЕЗИКА ЗА ДЕЦУ

Бесплатан курс кинеског језика као и курс кинеске културе за децу од 2. до 4. разреда основне школе почиње 15. октобра. Градска библиотека у Новом Саду најавила је да ће се курс језика одржавати уторком од 18 часова,а курс културе од 19 часова и трајаће до 50 минута. Предуслов за похађање курса је да дете поседује основно знање енглеског језика, а пријаве трају до 13. октобра.


НОВИХ 60 ПАРКИНГ МЕСТА

Нови привремени паркинг активан је код Кванташке пијаце. Како најављују из ЈКП “Паркинг сервис” 60 паркинг места сугрђани ће моћи да користе у режиму плаве зоне, са могућношћу плаћања дневне карте.


ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА

На сцени Позоришта младих вечерас од 19 часова и 30 минута очекује вас stand-up наступ Срђана Олмана под називом “Стручњак”, док вас на Камерној сцени Српског народног -позоришта са почетком у 21 час очекује представа “Осамнаест мачака и лимар Херман Брум”.


ВРЕМЕ

Уторак у Новом Саду умерено облачан, али топао. Минимална дневна температура износиће 9 док нас максимално може очекивати 26 степени целзијуса.


Кроз најазанимљивија дешавања и најбитније догађаје у среду у Новом Саду води вас сутра колегиница Маша од 10 часова ујутру.

 

Dnevna doza politike: Šahovski potezi na Bliskom istoku

Преузмите андроид апликацију.