Савршен укус парадајз супе можете постићи користећи рецепт који је креирао Џејми Оливер.
Састојци:
- две шаргарепе
- два штапа целера
- две главице црвеног лука
- два чена белог лука
- маслиново уље
- две пилеће коцке
- 400 грама чери парадајза
- три велика парадајза
- 1/2 везе свеж босиљак
Припрема:
Огулите шаргарепу и исеците је на колутове. Целер такође исеците на троуглове, а црвени лук ситно исецкајте. Огулите и исеците бели лук. У великом тигању на средњој ватри загрејте две кашике уља, додајте све припремљене састојке и кувајте са отвореним поклопцем 10 до 15 минута. Пилеће коцке измрвити у бокал, додати 1,5 литара кључале воде и мешати док се не истопи. Додајте темељац у тигањ са поврћем и конзервираним и целим парадајзом. Добро промешати и оставити да проври, па поклопити и кувати на лаганој ватри 10 минута. Скините посуду са шпорета. По жељи зачините морском сољу и бибером, па додајте босиљак. Користећи блендер, добро измиксајте супу.
Пријатно!
Zašto su urme toliko zdrave? Deo su ishrane hiljadama godina
Преузмите андроид апликацију.