Почетна > Свет
Свет

Волстрит журнал: Кинески хакери упали у супербрзе мреже америчких интернет провајдера

Кинески хакери су упали у супербрзе мреже америчких интернет провајдера и прикупили информације из система које федерална влада САД користи за прислушкивање на основу судских одобрења, пренео је данас Волстрит журнал.
Фото: Pexels/Tima Miroshnichenko

Веризон Комуникејшонс, АТ&Т и Лумен Технолоџис су међу телекомуникационим компанијама чије су мреже пробијене приликом недавно откривеног упада, наводи њујоршки лист позивајући се на неименоване изворе упознате са ситуацијом.

Кинеско министарство спољних послова огласило се данас тим поводом и саопштило да није упознато са хакерским упадом описаним у извештају, преноси Ројтерс.

У саопштењу се истиче да су Сједињене Америчке Државе у прошлости „измишљале лажне наративе како би могле да оптужују Кину“.

„У временима када је сајбер безбедност постала уобичајен изазов за све земље широм света, овакав погрешан приступ (САД) само ће ометати напоре међународне заједнице да за тај изазов пронађе заједничко решење кроз дијалог и сарадњу“, наводи се у саопштењу кинеског Министарства спољних послова.

Званични Пекинг је раније негирао тврдње америчке владе и других субјеката да је користио хакере како би упадао у стране рачунарске системе.

Si Đinping i Kim Džong Un u porukama izrazili nadu da će veze dve zemlje biti ojačane

Преузмите андроид апликацију.