Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Важни закони ове јесени пред парламентом, пре свега прописи у вези са АП КиМ

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће ове јесени пред парламентом наћи важни закони, пре свега прописи који се односе на АП Косово и Метохију и на буџет за 2025. годину.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Много посла до Нове године. Свакако, оно што је изузетно важно је сет закона који треба да рефлектује све оне мере према Косову и Метохији, односно мере додатне подршке нашим народу на КиМ, које је иницирао председник Александар Вучић“, рекла је председница парламента за РТС.

Истакла је да ће ти закони, чим их потврди парламент и тиме да „зелено светло“ Влади Србије за спровођење мера, директно утицати на живот Срба на АП КиМ и кроз већа финансијска издвајања и већу правну сигурност.

Према њеним речима, други важан део рада односи се на буџет за 2025. годину, који треба да обезбеди да просечна плата до 2025. године буде 1.000 евра и да имамо и даље капиталне инвестиције у земљи.

„Да до 2027. године БДП буде, уколико будемо вредни, 100 милијарди евра у једној години. А да подсетим да је 2012. године био 32 милијарде евра. Толико се Србија променила“, истакла је Брнабић.

U BiH se održavaju lokalni izbori, zbog poplava glasanje odloženo u pet opština

 

Преузмите андроид апликацију.