Почетна > Свет
Свет

Трамп ће поново одржати митинг у Батлеру где је на њега извршен атентат у јулу

Бивши амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп планира да данас поново одржи митинг у Батлеру у америчкој држави Пенсилванији где је на њега на предизборном скупу у јулу извршен атентат.
Фото: Танјуг/АП/Andrew Harnik

„Вероватно ћу почети тако што ћу рећи: ‘Као што сам рекао…’, нашалио се Трамп који је у јулу прекинуо свој говор на митингу у Батлеру када га је метак погодио у уво.

Трампов изборни штаб најавио је да ће на данашњем предизборном скупу у Батлеру учествовати и републикански кандидат за потпредседника Џеј Ди Венс, као и амерички милијардер Илон Маск.

„Бићу ту да пружим подршку“, написао је на платформи X Маск који је последњих месеци појачао подршку Трампу.
Изборни штаб Трампа очекује да ће скупу присуствовати десетине хиљада људи, преноси АП.

На локалној Фејсбук страници објављено је да су хотели, мотели и гостионице у Батлеру пуни.

„Трамп се радује повратку у Батлер у Пенсилванији како би одао почаст жртвама тог трагичног дана“, рекла је портпарол Трамповог изборног штаба Каролајн Ливит.

Она је оценила да то што су грађани спремни да се у великом броју придруже данашњем митингу у Батлеру сведочи о снази Американаца.

У атентату на Трампа у јулу једна особа је погинула, а још две су повређене, а агент Тајне службе убио је нападача, 20-годишњег Томаса Метју Крукса.

За данашњи митинг Тајна служба распоредиће четири пута више особља него што је то било на скупу у јулу, наводи АП.

Око 57 одсто од 139.000 регистрованих бирача округа Бутлер су републиканци, у поређењу са око 29 одсто демократа и 14 одсто грађана који подржавају друге опције.

Keni nije mrtav večeras nam stiže u KC Halu 2 Novosadskog sajma

Преузмите андроид апликацију.