Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

„Успавана лепотица“ након пет година поново на сцени Српског народног позоришта

Балетска сезона у Српском народном позоришту отвара се класиком Успавана лепотица, Петра И. Чајковског, у кореографији и режији Владимира Логунова, према оригиналној кореографији М. Петипаа.
Фото: Pexels/Budgeron Bach

Један од најпопуларнијих и међу публиком омиљених балета пред публиком ће се играти 9. и 15. октобра у 19 часова, на сцени ,,Јован Ђорђевић“.

У насловној роли наступиће првакиња Балета Ана Ђурић, Вилу Јоргован играће Милена Кркотић, премијерно у улози принца Дезиреа је Артемиј Макаров, а у улози Виле Карабос гледаћемо Катарину Зец. Поред солиста и ансамбла Балета, учествује и оркестар Опере СНП-а, којим ће дириговати Микица Јевтић.

Директор Балета, Тони Ранђеловић, истиче да је ова обнова само увертира у све што нас очекује у овој балетској сезони.

„Ово је једна од наших најзахтевнијих и најлепших представа и радујемо се што је после пет година поново играмо. У овој представи учествује комплетан ансамбл Српског народног позоришта, солисти, млади играчи као носиоци и комплетан Оркестар СНП-а. Мислим да овај град, који је био престоница културе, и заслужује да има овако један леп и разноврстан програм, какав у овој сезони припремају све три уметничке јединице“, изјавио је директор Балета, Тони Ранђеловић.

Успавана лепотица је једно од најпознатијих дела Петра Чајковског и уједно једно од највише извођених на балетском репертоару.

Поред вечите борбе добра и зла, ово дело одликује и богатство фантазије: у чаробни свет снова и маште увлаче нас бриљантне варијације и игре парова, који су посебна одлика овог балета. Карте за 9. и 15. октобар могу да се купе на благајни Српског народног позоришта или онлајн.

Dnevne info: Najvažnija dešavanja za petak, 4. oktobar i predstojeći vikend (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.