Почетна > Србија
Србија

Вучевић: Било би расправе о литијуму да опозиција није уложила 150 амандмана

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је да је ванредна седница Скупштине Србије о литијуму могла да буде одржана да, према његовим речима, опозиција није уложила 150 амандмана на чије образлагање је потрошила време за расправу.
Фото: Танјуг/Јована Кулашевић

Вучевић је током гостовања у емисији “Директно“ на телевизији Јуроњуз оценио да је добро што је председница Скупштине Ана Брнабић седницу у редовном заседању заказала за 7. октобар, као и да председник Србије Александар Вучић на ту седницу не треба да дође, док је Влада спремна да учествује у расправи уколико добије позив од председнице парламента.

„Мислим да председник Вучић не треба да дође, он треба да ради свој посао, то није био предлог оних који су тражили ту расправу. Да су они хтели да добију председника, он би дошао као што је сваки пут долазио, поготово када се расправљало по питању КиМ, али и других тема“, рекао је Вучевић.

Он је додао да опозиција не жели да Влада учествује у расправи о литијуму.

С друге стране, навео је да, уколико се процени да треба да буде расправе, он је спреман да дође и додао да је на председници Скупштине да одреди да ли је Влада позвана да учествује у расправи.

Оценио је да треба да буде дебате на тему литијума, као и да је “право место за то“ Скупштина, али и навео да је у пракси упитно да ли је могуће чути квалитетну расправу због састава парламента.

„Боље да ми седимо шест или 16 дана у Скупштини, него да се дешавају неке лоше сцене. Ако негде треба да се расправља и да се чује и некада тешка реч, тешка полемика, некада и да се виде сцене које и нису драге за видети, онда је боље да се то све дешава у парламенту, него на улицама и трговима“, сматра Вучевић, оцењујући да постоји утисак да се нарочито око теме литијума у Скупштини “ствара посебна представа“.

Говорећи о најављеном поновном увођењу војног рока у Србији, Вучевић је рекао да се будући регрути “не спремају за рат“, нити да се Србији ратује.

“Ми наше младиће не спремамо ни за какве ратове и не бих желео да икада један наш дечак или девојчица било где страда, ни један грађанин. Нити се нама ратује, нити се играмо с тим стварима али је важно да имамо озбиљан приступ за државу и да је јачамо“, рекао је Вучевић.

Подсетио је да се залагао за враћање војног рока и да је поносан што је до тога дошло.

Vučević: Predlog Vlade za povećanje plata prosvetarima korektan i konstruktivan

Преузмите андроид апликацију.