Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најважнија дешавања за четвртак, 3. октобар (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За четвртак, 3. октобар за вас смо издвојили:

НОВИ САД ДОБИЈА НОВИ ПЕШАЧКИ МОСТ
Српска Атина за две године имаће три пешачка моста. У току је изградња два моста код Петроварадина и у наставку Булевара Европе, а јуче су потписани уговори за изградњу трећег. Његова изградња трајаће 24 месеца, а радови ће почети најкасније у априлу следеће године. Радови ће подразумевати изградњу моста са приступним саобраћајницама и реконструкцију постојећег тунела са лифтовима до горњег платоа Петроварадинске тврђаве.
“УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ”
Други круг наградне игре “Узми рачун и победи” управо је у току, а прво извлачење на РТС-у планирано је за 26. октобар.Круг ће бити завршен последњим извлачењем срећних добитника 23. новембра, а како медији преносе до сада 150.000 грађана има апликацију за наградну игру, док сваку апликацију могу да користе до четири корисника. Такође и у овом кругу, рачун који је плаћен картицом, рачуна се дупло.
ПОЧИЊЕ “БИСЕРНА ГРАНА”
Фестивал “Бисерна грана” 17. по реду почиње данас и одржаће се у Новом Саду и Футогу у периоду од 3. до 6. октобра. Данас у 11 часова биће одржано отварање конференције, а након тога предвиђена су стручна излагања домаћих и иностраних експерата из области етнологије, колекционарства, музеологије и културних манифестација. Улаз на конференцију је слободан.
ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА
Оперу за децу под називом “Чардак ни на небу ни на земљи” Новосађани ће моћи да погледају данас у три термина у СНП и то са почетком у 10, 12 и 13 часова и 30 минута.
ВРЕМЕ
Четвртак у Новом Саду без сунца, али са кишом. Минимална дневна температура износиће 13 , док нас максимално може очекивати само 15 степени целзијуса.
Са најновијим и најбитнијим дешавањима из Новог Сада, очекује вас сутра колегиница Маша од 10 часова ујутру.

Info podkast: Od rudnog polja do kraljevog grada

 

Преузмите андроид апликацију.