Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Фудбалери Фејенорда савладали Ђирону, Аталанта декласирала Шахтјор

Фудбалери Фејенорда савладали су као гости Ђирону резултатом 3:2, док је Аталанта декласирала Шахтјор у Хамбургу 3:0 у мечевима другог кола Лиге шампиона.
Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner

Аталанта сад има четири бода, Фејенорд три, Шахтјор бод, док је Ђирона без бода.

Ђирона није успела да освоји први бод у дебитантском мечу у Лиги шампиона на домаћем терену. Давид Лопез је довео Ђирону у вођство у 19. минуту, али су гости брзо преокренули. Јангел Херера је дао аутогол у 23. минуту, а Антони Миламбо је у 33. минуту донео вођство Фејенорду.

У 36. минуту Фејенорд је могао до 3:1, али је ударац Ајасеа Уеде са пенала одбранио голман Ђироне Пауло Газанига. У 67. минуту и домаћин је имао пенал, али је Бојан Миовски лоше шутирао, па му је голман Тиман Веленројтер одбранио.

Ђирона је изједначила у режији Холанђана, Арно Данжума је био асистент, а Дони ван де Бек стрелац. Фејенорд је ипак стигао до победе, Ладислав Крејчи је неспретно дао аутогол у 79. минуту.

Аталанта је у Хамбургу декласирала Шахтјор. Штопер гостију Берат Ђимсити најбоље се снашао после центаршута Адемоле Лукмана и успео је да пошаље лопту у мрежу са петерца.

Аталанта је могла да дуплира предност у 36. минуту, али је Лукман погодио стативу. Нигеријац је ипак у 44. минуту повећао на 2:0 после асистенције Сеада Колашинца. Дефанзивац Раул Беланова је голом у 48. минуту решио питање победника, а асистент је био Давиде Запакоста. Српски репрезентативац Лазар Самарџић одиграо је цео меч за Аталанту.

У преосталим мечевима дана од 21 час играју: Лил – Реал, Астон Вила – Бајерн, Лајпциг – Јувентус, Бенфика – Атлетико, Ливерпул – Болоња, Динамо Загреб – Монако, Штурм – Клуб Бриж.

Težak poraz fudbalera Crvene zvezde od Intera u drugom kolu Lige šampiona

Преузмите андроид апликацију.