Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Отворени Сајам лова и риболова и Сајам екологије

Међународни сајмови “Лорист” су својом традицијом поставили лествицу високо када је реч о иновацијама и њиховој примени, а на радост бројних љубитеља лова и риболова и свих оних који се баве екологијом и заштитом животне средине – рекла је председница Покрајинске владе Маја Гојковић отварајући сајамску манифестацију која се до 6. октобра одржава на Новосадском сајму.
Фото: Промо

”У намери да прати савремене трендове и иде у корак с временом, “Лорист” има у фокусу и екологију, све важнију тему у свим сегментима друштвеног живота наше покрајине. Посетиоци ће имати прилику да се увере колико је наша земља напредовала у области управљања комуналним отпадом, а с том темом биће организовано и низ радионица. Покрајинска влада годинама има поузданог партнера у Новосадском сајму и у наредном периоду ћемо настојати да та сарадња буде што продуктивнија”.

Чланица Градског већа Новог Сада за екологију, енергетску ефикасност и заштиту животне средине Вања Петковић истакла је важност “Лориста” и Сајма екологије за едукацију најмлађих.

” Почетак јесени у нашем граду обележава управо “Лорист”, место на којем излагачи презентују нове трендове и иновације у области лова и риболова, своје производе, престижне трофеје и експонате – рекла је Вања Петковић. – Истовремено, ова сајамска манифестација подстиче едукацију и усавршавање стручњака, покреће разне друштвене теме, размену искуства и, оно што је најважније, шири свест о важности очувања животне средине. Уз то, веома је важна за едукацију најмлађих, тако да ће Градска управа за заштиту животне средине представити нови сајамски концепт – Зелену сајамску стазу, која ће деци омогућити да кроз игру и едукацију на различитим штандовима науче зашто је важно чувати животну средину, о управљању отпадом и личном доприносу на тим пољима. Намера је да стварамо здравије друштво и здравију животну средину и реч је о једном од главнх циљева Градске управе, која већ дужи низ година учествује на многим сајмовима екологије и за своје активности добија значајна признања.”

На овогодишњим сајмовима “Лорист”, у Хали “Мастер”, Хали 1, Аули, као и на отвореном простору и на Мањежу, представило се више од 120 излагача из Мађарске, Аустрије, Словеније, Хрватске и Србије, а у едукативном програму учествују и гости из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Пољске.

”Ово је тренутно највећа изложба ловачких трофеја и експоната у Европи, која броји више од 50 дермопрепарата и 650 трофеја”  – рекао је генерални директор Новосадског сајма Никола Ловрић. – „Лорист” је приредба за породицу. Новосадски сајам, као и организатори свих манифестација у Србији, има једну мисију – Експо 2027, највећу изложбу на свету, која ће се одржати у Београду.

Међународни сајмови “Лорист” отпочели су риком јелена, тачније, имитацијом рике јелена, коју су извели ловочувари из Ловишта посебне намене “Козара” у Бачком Моноштору ЈП “Војводинашуме” – Марјан Марјановић и Зоран Стојшић.

 

 

Treća jesenja Novosadska cvetna pijaca

Преузмите андроид апликацију.