Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Печена бундева, здрава посластица коју морате пробати

Искористите сезону.
Фото: Pexels/Polina Kovaleva

Бундева увелико стиже на пијачне тезге и полице супермаркета, а што не би и у нашу кухињу? Богата антиоксидантом бета-каротеном, јача имунитет, а у њој је и обиље витамина – Ц, Б1, Б2, Б3, Б6, А.

Када се испече, добијета врхунску посластицу. Рецепт за печену бундеву је више него једноставан.

Састојци:

бундева (цела или део, зависно од броја особа које планирате за оброк)

Припрема:

Бундеву очистите влажном крпом, да са коре скинете све нечистоће.

Исеците је на комаде средње величине и поређајте у плех тако да комади стоје на делу са кором.

Пецита на 200 степени пола сата, па сманите на 150. Наставите да печете још око сат времена, да се ухвати златасти слој на бундеви.

Уколико бундева коју сте испекли није довољно слатка, можете по њој додати мало меда.

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке