Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Пројекат “Октобар здравља-дан по дан до здраве исхране” у Дому здравља Нови Сад

Дом здравља “Нови Сад” у сарадњи са Градском управом за здравство почео је са реализацијом пројекта “Октобар здравља-дан по дан до здраве исхране”. Пројекат подразумева свакодневно упознавање јавности, 31 дан октобра месеца, са значајем и бенефитима здраве исхране.
Фото: Промо

Први у низу јесте: “Једи да би живео, а не живи да би јео”!

Латинска изрека „Edas ut vivas, non vivas ut edas“ значи једи да би живео, а не живи да би јео је стара мудрост коју данас више него икада вреди послушати. У свету брзих оброка и наглих дијета, уметност правилне исхране представља основ здравља и виталности.

Ихрана, није само уметност, већ и наука. То је процес уноса хране која обезбеђује енергију и хранљиве материје неопходне за раст, одржавање и обнављање ткива, као и за правилно функционисање организма, што вас чини способнима за сваки изазов који нам живот баци под ноге и даје вам снагу за свакодневне битке.

Правилна исхрана је као савршено компонована симфонија, где сви инструменти имају своју улогу и доприносе хармонији, здрављу и виталности.

Правилна, балансирана исхрана пружа:

Подршку расту и развоју: Живот је једна непрекидна авантура и желите да будете спремни за сваки нови корак.

Адекаватну енергију: Да не морате бројати минуте до следећег оброка, већ уживате у сваком тренутку. Правилна комбинација угљених хидрата, протеина и масти одржава енергију током целог дана. Дакле, заборавите на поподневне падове енергије!

Подршку имунолошком систему: Да вас ни најупорнији микроорганизми не могу обарити с ногу и угрозити ваше снове и циљеве. Витамини, минерали и фитонутријенти из разноврсне исхране јачају имуни систем и омогућавају телу да се ефикасније бори против инфекција и болести.

Dom zdravlja “Novi Sad”: Akcija „otvorenih vrata“ HPV vakcinacije

Преузмите андроид апликацију.