Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Небојша Човић нови председник КСС: Први задатак је да решимо питање селектора

Небојша Човић званично је изабран за новог председседника Кошаркашког савеза Србије (КСС). Човић је након избора истакао да ће први приоритет бити решавање питања селектора репрезентације.
Фото: КСС

Небојша Човић је за председника КСС изабран на данашњој ванредној седници Скупштине. Добио је подршку 28 од присутних 30 делегата чиме је именован на место председника у наредном четворогодишњем мандату.

Нови председник је захвалио делегатима Скупштине КСС на поверењу и истакао да ће му приоритет на новој функцији бити решавање питања селектора репрезентације.

„Пред нама је интересантан период, олимпијски циклус. Да наставимо континуитет. Следе нам наставак квалификације, онда и Европско првенство. Требало би направити заједнички приступ, без обзира на разлике. Први задатак је да решимо питање селектора“, рекао је Човић после избора.

Најавио је да ће од следеће недеље започети акцију обиласка региона по Србији.

„Нећу да заборавим, акција која почиње следеће недеље је да обилазимо регионе. Програм постоји и морамо много да радимо. Да се изборимо са великим бројем искушења. Никада нисам био нечије власништво. Не дугујем ником ништа. Функције су битне само ако можемо да дођемо до правих људи“, нагласио је Човић.

Истакао је да је кошарка највећи бренд Србије, који би требало да расте.

„Половином децембра биће одржана Скупштина, ако буде требало и раније. У КСС може да буде само један савез, не пет. Уз уважавање свих. Ми сносимо одговорност јер смо највећи бренд ове земље, већи од политичара. Бренд би требало да расте. Потребни су тренажни центри. Мислим да ћемо имати подршку од власти. Радио сам овај посао у тешким временима, никада није било више новца него сада. Да заштитимо децу, да се заштитимо од корупције, менаџера“, закључио је Човић.
Човић у фотељи уместо Даниловића

Небојша Човић је на месту председника КСС заменио Предрага Даниловића.

Даниловић је 23. августа прво писмено обавестио чланове Управног одбора и председника Скупштине о повлачењу, а четири дана касније учинио је то и усмено. Одлучио је да се раније повуче са места председника КСС иако му је мандат истицао у децембру.

КСС ће имати четворо потпредседника: Ану Јоковић за женску кошарку, Ненада Крстића за мушку кошарку, Дарка Јовичића за такмичење и Филипа Сунтурлића за финансије и маркетинг.

Због избегавања сукоба интереса, Човић је поднео оставку на место председника КК Црвена звезда.

Небојша Човић је већ био председник Кошаркашког савеза Југославије од 1996. до 1997. године.

Dres Lebrona Džejmsa prodat za 1,3 miliona dolara

Преузмите андроид апликацију.