Почетна > Србија
Србија

Радови на брзој саобраћајници Шабац – Лозница: Трансформација региона убрзано напредује (ФОТО/ВИДЕО)

Брза саобраћајница Шабац – Лозница биће завршена и пуштена до краја године. Пројекат се реализује у оквиру ширег инфраструктурног плана који повезује Руму, Шабац, и Лозницу, укупне дужине 78,5 километара, а чија је вредност процењена на 467,5 милиона евра.
Фото: Војводина уживо

Погледајте у видеу наше портала Војводина уживо снимак из ваздуха, радове који се приводе крају дуж читаве трасе:

Изградња брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, која се очекује да буде завршена до краја године, представља кључни инфраструктурни пројекат који ће значајно побољшати саобраћајну повезаност у Западној Србији.

Фото: Војводина уживо

Ова саобраћајница, дуга око 55 километара, имаће четири траке, по две у оба смера, и заобићиће сва насељена места, што ће омогућити бржи, безбеднији, и удобнији пут за све возаче.

– Ово су невероватне ствари које нико у Лозници није ни сањао. Пут изгледа чудесно, као писта, завршавамо га до Светог Николе, а то значи да ће грађани од Лознице до Београда да стигну за максимално сат и 10 минута.

Фото: instagram.com/buducnostsrbijeav/

Много сам срећан, не могу то да сакријем. Путеви значе живот, а Западна Србија ће бити као на длану, на дохват руке. Успели смо да пронађемо додатне изворе средстава и уложићемо их у локалне и регионалне путеве широм Србије.

Ово је велика ствар и велика сигурност за грађане, али и за Запад Србије због привлачења инвеститора. Ова и следећа година су године у којима ће људи велики напредак, а ми ћемо наставити да радимо још брже и више, изјавио је председник Републике Србије Александар Вучић током обиласка радове на брзој саобраћајници до Лознице.

Подсетимо, цео пројекта Нови Сад-Рума-Шабац-Лозница обухвата више деоница:
Фото: Војводина уживо
1. Од Новог Сада до Руме, са новим мостом преко Дунава и тунелом кроз Фрушку гору

2. Деоница од Руме до Шапца отворена је 14. октобра прошле године и најзначајнија је инфраструктурна инвестиција која спаја Срем и Мачву и уједно је најкраћа саобраћајна веза између Новог Сада и Београда са овим делом западне Србије и Републиком Српском.

3. Шабац – Лозница која ће бити завршена до краја године.
Фото: Војводина уживо

– Када буде завршена, од Шапца до Лознице стизаће се за око 30 минута, од Лознице до Београда путоваће се око 75 минута комфорним, модерним путем, а од 2026. када завршимо и Фрушкогорски коридор од Лознице до Новог Сада стизаће се за око сат времена, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

MUP najavio niz preventivnih aktivnosti povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Преузмите андроид апликацију.