Почетна > Србија
Србија

МУП најавио низ превентивних активности поводом Међународног дана старијих особа

Припадници саобраћајне полиције ће поводом Међународног дана старијих особа ове недеље спроводити низ превентивних активности како би се унапредила безбедност тих грађана, а како је најављено предузимаће се појачане контроле у саобраћају и санкционисати прекршаји који угрожавају безбедност најстаријих, посебно као пешака.
Фото: Градске инфо

МУП у објави на Инстаграму истиче да старије особе спадају у најугроженије учеснике у саобраћају, те да према стастистикама свако треће погинуло лице и свако пето тешко повређено лице у саобраћајним незгодама је старије од 65 година.

Наводи се и да само у сваке године преко 150 најстаријих грађана изгуби живот у саобраћају, док више од 700 задобије тешке телесне повреде.

„Дан у коме одајемо признање онима који су читав живот посветили изградњи друштва у ком живимо – нашим најстаријим суграђанима. Међутим, овај дан није само подсетник на њихов непроцењив допринос, већ и на бригу коју морамо показати према њиховој безбедности, посебно у саобраћају“, наглашено је у објави МУП-а.

Из МУП-а апелују да сваки тренутак пажње може значити један спасен живот.

„Чувајмо наше најстарије, јер је њихово искуство наша прошлост, а њихова безбедност је наша одговорност за будућност. Заједно можемо учинити да сваки корак буде сигуран“ закључено је у објави.

Danas je Međunarodni dan starijih osoba – Evo zašto je Novi Sad na čelu podrške i solidarnosti za svoje penzionere

 

Преузмите андроид апликацију.