Почетна > Србија
Србија

Брнабић: Опозиција би најрадије повукла предлог свој предлог, битно је да се разговара

Председница Народне Скупштине Ана Брнабић рекла је данас да би опозиција најрадије сада повукла предлог новог Закона о изменама и допунама о рударству и геолошким истраживањима, али да је сада касно и навела да је јасно зашто су они опструисали рад Скупштине и зашто су у ствари гурали да прође ванредно заседање, да тај предлог закона никако не дође на дневни ред.
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Како је рекла Брнабић за ТВ Пинк опозиција је намерно одуговлачила расправу током ванредне седнице о ребалансу буџета, како би спречила одржавање те седнице.

„Ми смо одговорили, ја сам рекла, чим завршимо са расправом о ребалансу, идемо, одмах стављам на седницу, односно стављам на дневни ред њихов предлог закона“, рекла је председница Народне Скупштине.

Како је навела, опозцији није било довољно пет дана да се заврши расправа о ребалансу буџета и финансијској подршци и породицама са децом.

„Мислила сам да ће они хтети да то иде ефикасно и брзо и да заиста имамо праву расправу само о томе, да би то исцрпели, гласали и дошли до тог предлога закона који су поднели у вези са забраном истраживања литијума и бора. Међутим, видим већ од уторка, среде, да они у ствари опструишу, како би истекло време, зато што знају да 30. септембра увече, практично ја више не могу да ставим на дневни ред тај предлог“, објасила је Брнабић.

Брнабић је рекла да усвајање овог закона који је предложила опозција може да има велике последице, не само укидање рудаства.

„И прилично је за мене јасно, али да чујемо мишљење одбора за уставна питања. Мислим јасно да је он неуставан. И питање је да ли би уопште могао да прође на дневни ред. Али ја сам замолила да га релевантни одбор и широко тумаће да би дошао на дневни ред. Мислим да је у најважнијем интересу ове земље и свих наших грађана да ми разговарамо само и искључиво о том предлогу закона. Да наши грађани разумеју до које мере је то штетно, до које мере је то бесмислено, до које мере је срамотно да у било ком сазиву Скупштине, ви имате 86 народних послањика који тако нешто предложе и потпишу“, рекла је она.

Brnabić: Opozicionari ušli u 2. krug omiljene igre ‘Neka dođe Vučić, da ga propitamo’

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке