Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Почињу радионице „Шта знам о пубертету“ – Прва радионица у ОШ „Михајло Пупин“ у Ветернику

Дом здравља “Нови Сад” у сарадњи са Градском управом за здравство и ове године реализује пројекат „Шта знам о пубертету“. Прве радионице ће се одржати 30.09.2024. у ОШ „Михајло Пупин“ у Ветернику.
Фото: Wikimedia Commons/Micki

Током радионица у оквиру пројекта „Шта знам о пубертету 2024.“ обрађиваћемо са ученицима теме које се односе на информације о самом пубертету, телесним променама које се дешавају код дечака и девојчица и емоционалном сазревању у пубертету.

Промоција репродуктивног здравља младих обухвата све мере, активности и напоре здравствене службе и читаве друштвене заједнице на заштити, одржању и унапређењу здравља. У примарној превенцији репродуктивног здравља посебно место заузима здравствено васпитни рад са младима.

Пубертет (латински пубертас -полно сазревање) означава процес биолошког, односно полног сазревања детета до способности да се оствари репродуктивна функција.

Пубертет је процес билошког-полног сазревања у току којег се дешавају бројне промене у телу дечака и девојчица и на крају пубертета они постижу способност репродуктивне функције.

Овај пројекат представља наставак успешних активности које се спроводе низ година уназад. Ове године пројекат планирамо да реализујемо путем одржавања радионица са ученицима четвртих разреда у 14 основних школа са територија Града Новог Сада.

Здравствено васпитни материјал биће припремњен у виду плаката које ћемо дистрибуирати током посета школама.

Uspešno realizovana besplatna akcija preventivnih stomatoloških pregleda: 109 sugrađana odazvalo se pozivu, zabeležen najveći broj penzionera

 

 

 

 

Преузмите андроид апликацију.