Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Диван дан за љубитеље традиције у Новом Саду, уторак 1. октобар

Данас у Новом Саду очекује нас разноврстан програм, али и осетно захлађење. Са минималних 4 степена ујутру и максималних 18 током дана, биће неопходно понети мало топлију јакну, али то нас неће спречити да уживамо у догађајима.
Фото: Градске инфо

У 19 часова у Театру 34 почиње упис у Школу глуме за децу. Ако имате малишане узраста од 6 до 14 година, ово је сјајна прилика да их уведете у свет глуме. Осим што ће учити сценски покрет и разбијати страх од јавног наступа, мали глумци имаће прилику да покажу свој таленат кроз разне вежбе и пробе. Можда баш ваше дете постане звезда неког будућег позоришног комада!

А за љубитеље народне традиције, почиње Фестивал ношње, накита и оглавља “Бисерна грана”, који траје од 1. до 6. октобра. Овај фестивал окупља културно-уметничка друштва из земље и региона, а централни део програма чини дефиле учесника кроз центар Новог Сада, ревија ношњи, концерт и изложбе. Ако сте љубитељи фолклора, ово је догађај који не смете пропустити!

На крају, обавештење за све кориснике јавног превоза: због радова на изградњи стамбеног објекта, аутобуско стајалиште “Вршачка-Ади Ендреа” у Вршачкој улици привремено ће бити измештено испред кућног броја 58. Ова промена важи од 27. септембра 2024. до 31. октобра 2025. године, па ако користите аутобус број 6, имајте то на уму.

Са овим информацијама у џепу и топлијом јакном на себи, данашњи дан у Новом Саду изгледа као одлична прилика за уживање у култури и малој шетњи.

Uspešno realizovana besplatna akcija preventivnih stomatoloških pregleda: 109 sugrađana odazvalo se pozivu, zabeležen najveći broj penzionera

Преузмите андроид апликацију.