Почетна > Бизнис
Бизнис

Чадеж: На конференцији у Лондону сутра разговарамо о примени АИ у бизнису

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж најавио је да ће делегација коморе сутра отпутовати у Лондон на конференцију на којој ће учествовати директори и менаџери који се баве иновацијама у највећим светским компанијама, као и да ће се  разговарати о имплементацији вештачке интелигенције у бизнису.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Србија има веома добре стручњаке и компаније у области вештачке интелигенције и за блокчејн и ИТ и можемо да се такмичимо са најразвијенијим земљама, рекао је Чадеж.

Истиче да задатак Привредне коморе Србије јесте да фирмама пружи нове алате и омогући да не буду само у корак са светом, него чак и испред.

Чадеж је рекао за Пинк да наш ИТ сектор расте по 30 до 35 одсто годишње, већ деценију, саопштила је ПКС.

Подсећа да је привредна делегација Србије имала и веома успешне састанке и разговоре у оквиру 79. заседања Генералне скупштине УН у Њујорку.

„Имали смо бројне билатералне састанке са многим министрима спољних послова, представили им где могу да инвестирају у Србији. Договорили смо да Београд постане хаб Светског трговинског центра, организације која окупља 300 светских трговинских центара широм света. Комора ће бити носилац лиценце, у нашим просторијама на Теразијама направићемо велики пословни центар који ће омогућити нашој привреди да лакше долази до партнера“, истакао је председник ПКС.

Подсећа да су у Њујорку договорени и велики пословни форуми и сусрети наших фирми са великим компанијама, као и да нас у новембру очекује посета велике делегације из Казахстана.

„Такође, имали смо и веома успешне састанке са министром спољних послова Грчке, где наше компаније имају веома успешне бизнисе у области козметике, спортске опреме, свака има преко 30 радњи и шире се тамо“, додао је Чадеж.

Говорећи о ситуацији у аутомобилској индустрији у Немачкој, председник ПКС оцењује да је та бранша у некој врсти стагнације због унутрашње, структурне, неконкурентности немачке привреде.

„То може бити шанса за наше конкурентне компаније које производе за немачку аутоиндустрију да имају више наруџбина“, сматра Чадеж.

 

 

Najveće plate programerima, 282.245 dinara, najmanje u uslužnim delatnostima, 54.178

Преузмите андроид апликацију.