Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Успешно реализована бесплатна акција превентивних стоматолошких прегледа: 109 суграђана одазвало се позиву, забележен највећи број пензионера

Акција бесплатних превентивних прегледа коју је Министарство здравља обновило средином маја у циљу ране дијагностике и превенције најтежих обољења, настављена је јуче масовним превентивним стоматолошким прегледима у здравственим установама широм Србије па тако и у Дому здравља “Нови Сад” у објекту на Лиману.
Фото: Дом здравља „Нови Сад“

Како је истакла ПР новосадског Дома здравље, Зорка Баковић, током јучерашњег дана у Новом Саду је прегледано укупно 109 пацијената из одабраних категорија грађана, а то су биле труднице, старији од 65 година и деца, односно млади до 18 година и студенти до 26 година.

-Велики одзив забележен је у овом здравственом објекту на Лиману, а највише одзива забележено је у категорији грађана старијих од 65 година, где је на бесплатне прегледе дошло чак 94 пензионера. На прегледу се појавила и једна трудница, као и десеторо деце млађих од 18 година и четворо пацијената између 18-26 година – истакли су за наш портал из ове установе.

Прегледи су се обављали од 8 до 17 часова, а лоше време и киша није спречила суграђане да искористе ову акцију и учине нешто добро за себе и сопствено здравље.

Фото: Дом здравља „Нови Сад“

У склопу ове акције бесплатне превентивне стоматолошке прегледе у здравственим установама широм Србије обавило је 5.297 грађана, старијих од 65 година, студената до 26 година, 475 трудница и породиља односно 1.169 деце. Рађене су неопходне стоматолошке интервенције као што су поправка зуба, композитни испуни, уклањање каменца, уклањање меких наслага, обрада пародонталног џепа, снимање, односно вађење зуба и др.

Министар здравља Златибор Лончар истакао је да су ови превентивни стоматолошки прегледи потврда континуираног и свеобухватног приступа превенцији од стране Министарства здравља.

Počinju besplatna predavanja za dijabetes – Prvo predavanje zakazano za 01. oktobar

Преузмите андроид апликацију.