Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Учините да ваш стан делује веће уз ових пар савета

Живите у мањем стану, хоћете да га уредите и увек вам се чини да изгледа натрпано. Да ли вам је ово познато?
Фото: Pexels/chaitaastic

Наравно да стан од 40 квадрата не можете учинити као да има 100, али свакако уз мале трикове можете допринети да ваш стан делује пространији.

Оно што је битно пре свега јесте максимално коришћење сваког простора. И ту није реч о великим стварима, већ кључ за промену простора лежи у детаљима. Ради се о паметним прилагођавањима, од мултифункционалног намештаја који флексибилно утиче на ваш унутрашњи изглед, до декора који дају нови заокрет у шемама боја и паметно одабраним аранжманима.

Рефлексија

Коришћење рефлектујућих површина, допринеће да визуално делује већи. Овде огледала играју значајну улогу, па зато слободно у ваш дом убаците огледала и на места где нисте мислили да се огледате. Такође, рефлектујући детаљи, рамови за слике ће помоћи, захваљујући тиме што се природно и унутрашње светло рефлектују преко собе, што чини простор светлијим.

Намештај са више могућности

Понекад се јави проблем у ситуацијама када имамо више гостију, јер нам недостаје намештаја и места где би угостили драге људе. Важност оптимизације датог простора са скривеним преградним намештајем може помоћи код оваквих ситуација. На пример, столови који имају интегрисане полице за књиге и столице које се преобликују у помоћне столиће. Или отомани са скривеним преградама.

Ове скривене функције пружају додатни простор за складиштење без угрожавања простора, па тако чим гости оду ви без проблема вишак ствари можете да уклоните.

Уклопите годишње доба у ваш дом

Сходно промени годишњих доба, укључите и такве детаље у ваш дом. Па тако за време новогодишњих празника и јесени освежите ваш дом додавање текстилних декора са оваквим мотивима. Теписи ће свакако допринети топлини вашег дома у овом периоду, па зато како би учинили дом пространијим укључите нијансе неутралних боја.

Пролеће и лето је погодно да се у ваш дом укључе лаганији материјали попут лана, који ће учинити ваш дом лепршавијим, са дозом чистоће и пространости.

Нека вам прозори буду фокус

Прозори у сваком објекту играју важну улогу, па исто тако и у малим становима. У предности сте уколико имате леп поглед кроз прозор, онда не морате да бринете, јер ћете сваки комад намештаја усмерити у сентар простора. Тако ћете искористити крајолик иза прозора на једноставан и најбољи начин, а окретање целог намештаја ка центру собе повећа ће флуидност и скренуће пажњу на главну атракцију – поглед. Ако прозоре учините фокусном тачком, поглед ће брзо постати део собе, јер не само да ствара илузију додатног простора, већ и максимално користи оно што је важно.

Da li se čajevima i superhranom može sprovoditi detoksikacija tela?

Преузмите андроид апликацију.