Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Изложба „Колажи“ Јана Агарског отвара се данас у Малом ликовном салону КЦНС

Изложба Јана Агарског под називом „Колажи“ отвара се данас, 30. септембра у Малом ликовном салону Културног центра Нови Сад.
Фото: КЦНС

Изложба ће трајати до 11. октобра.

О изложби „Колажи“ Јан Агарски

„Колажи које стварам покушај су да тренутак и доживљај сагледавања простора у коме се крећем, сачувам и понудим другоме. Фасцинира ме осунчана травната површина коју пресеца сенка дрвета, контраст површина, њихова текстура, слојевитост… Покушавам да максимално поједноставим и сведем елементе на слици, а у њима да сачувам емоцију појединих тренутака.

Неки колажи су коментари, а неки илустрација неког догађаја, јубилеја, верског празника, астрономске појаве.“

О Јану Агарском

Рођен 1962. године у Старој Пазови, завршио је Академију уметности у Новом Саду (1991–1997), VŠVU (Vysoká škola výtvarných umení) у Братислави, похађао допунске студије из сликарства код проф. Јана Бергера (1999–2000). Члан је професионалних удружења: ULUS, SULUV, SVVU –  Spoločnosť Voľných Výtvarných Umelcov i UBS- Umelecká Beseda Slovenská у Братислави. Бави се цртежом, сликањем, графиком, мозаиком, својим радовима је илустровао књиге, часописе за културу. Радови Јана Агарског налазе се у галеријским и приватним збиркама у Србији, Мађарској, Аустрији, Словачкој, Пољској, Чешкој, Украјини, Немачкој и Данској. Ради као ликовни педагог у ОШ „Х. Ј. Чмелик “ и ШОСО „Антон Скала“ у Старој Пазови.

https://gradskeinfo.rs/promocija-knjizevnog-stvaralastva-lane-bastasic-u-nedelju-6-oktobra-u-klubu-studentskog-kulturnog-centra-29-09-2024/

Преузмите андроид апликацију.