Почетна > Свет
Свет

Зеленски: Украјина је добила пуну подршку за стратегију приближавања миру силом

Председник Украјине Володимир Зеленски изјавио је вечерас да се враћа кући из Сједињених Америчких Држава, где је добио пуну подршку за стратегију „приближавања миру силом“.
Фото: Танјуг/AP Photo/Andrew Kravchenko

„Хвала Конгресу САД на континуираној двостраначкој подршци и спремности да нам помогне да победимо. Сенатори, чланови Представничког дома, сви који виде колико можемо заједно. Добили смо пуну подршку за стратегију приближавања миру – мир кроз снагу“, истакао је председник Украјине у вечерашњем видео обраћању нацији, преноси Укринформ.

Зеленски је такође захвалио свима који „помажу да се заустави руски терор и који разумеју да само сила може натерати Русију да поштује правила и да се придржава основних међународних докумената“.

Током боравка у САД, Зеленски се састао са представницима обе странке америчког Сената и Представничког дома у Вашингтону, а 26. септембра америчком председнику Џозефу Бајдену представио је План победе на састанку у Белој кући.

Касније се састао са потпредседницом Сједињених Америчких Држава и кандидатом за председника Демократске странке Камалом Харис, коју је такође упознао са детаљима Плана победе.

Наредног дана у Њујорку, Зеленски је представио План победе председничком кандидату из Републиканске партије Доналду Трампу.

 

 

 

U Austriji parlamentarni izbori, počelo glasanje

Преузмите андроид апликацију.