Почетна > Нови Сад > Новосадске приче

Нови Сад Новосадске приче

Ова пијаца синоним је за количину, а ево и зашто – Погодите о којој градској пијаци је реч?

Јавно комунално предузеће „Тржница“ броји десет градских пијаца, од којих је свака лоцирана у једном делу града. Свака од пијаца је по нечему посебна и позната у граду.
Фото: Градске инфо

Ова пијаца посебно је позната по својој популарности. Наиме, слови за једну од најпосећенијих и највећих пијаца у граду.

У питању је Кванташка пиајца.

Кванташка пијаца – име које само говори

Кванташка пијаца или популарно и скраћено речено Кванташ налази се адреси Венизелосова улица бб. Ова пијаца назив је понела према латинској речи „quantum“ која у дословном преводу значи колико, а у преводу може бити упућена и на количину. Управо због тога и ова пијаца асоцира на количину, али количину ствари које можете пазарити. Ова пијаца с тога спада и у највеће градске пијаце, одмах после чувене Најлон пијаце, бројећи тако 27000 метара квадратних.

Пијаца се издваја баш како је и назив говори по количини робе, која се углавном своди на велики избор различите врсте хране и хемије.

Фото: ЈКП „Тржница“
Кванташка пијаца – место где можете пронаћи повољно све што вам треба

Кванташка пијаца је одувек словила за једну од боље опремљених пијаца. Овде се може пронаћи баш све што вам треба и то по повољним ценама. Воће, поврће, хемија, тестенине, сухомеснати и млечни производи излажу се на скоро 400 јединца, односно продајних места. У склопу пијаце налази се безброј магацина који такође служе за продају. Иако пијаца не изгледа као друге пијаце у граду, њена фунција је итекако призната.

Шарм новосадских трговаца поређан у објекте, један до других, ниске цене и велика количина робе, чини и даље да ова пијаца, иако нема класичне тезге, ужива велику популарност.

Често питање које покреће и само Јавно предузеће „Тржница“ јесте уређење и стандардизација ове пијаце, која неретко због тога бива оспоравана. Сходно и њеној великој површини много је теже модернизовати ову пијацу, као што је то реч са Лиманском, Детелинарском или неком другом.

„Тржница“ је до сада уложила и изложила план улагања у Кванташку пијацу инфраструктурним опремањем, помоћним уређајима и механизацијом која ће допринети бољем изгледу и организацији. Док не постигне статус модерног какву имају друге градске пијаце, ова пијаца ипак остварује статус пијаце која је једна од најбоље опремљених за куповину на велико, али и мало.


Moderna pijaca koja je istovremeno i jedna od mlađih pijaca u gradu – Danas mesto okupljanja mnogobrojnih Novosađana i to ne samo radi kupovine

Преузмите андроид апликацију.