Почетна > Свет
Свет

Председница Грчке састала се са амбасадором Србије у Атини

Председница Грчке Катерина Сакеларопулу састала се са амбасадором Србије у Атини Николом Недељковићем, који је данас, на свечаној церемонији у Председничкој палати, предао акредитивна писма.
Фото: Танјуг/Амбасада Републике Србије у Грчкој/бс

Амбасадор је пренео срдачне поздраве и поруке председника Србије Александра Вучића и опредељеност наше земље за даље продубљивање свеукупних односа и стратешког партнерства са Грчком, саопштила је амбасада.

У разговору са грчком председницом, Недељковић је оценио да су везе између српског и грчког народа братске и нераскидиве, те је нагласио и личну спремност да, током свог мандата у Атини, допринесе њиховом даљем оснаживању.

Посебно је захвалио Грчкој на ставу о непризнавању тзв. Косова, уз очекивање да ће се међусобна подршка по кључним питањима од државног и националног интереса наставити и убудуће.

Изразио је уверење да ће се Грчка, као нова нестална чланица Савета безбедности УН, доследно залагати за поштовање међународног права и темељних принципа повеље УН.

Говорећи о многобројним и садржајним сусретима које је председник Србије имао у Њујорку током учешћа на 79. заседању Генералне скупштине УН, амбасадор Недељковић је истакао задовољство и због реализованог састанка председника Александра Вучића са грчким премијером Кирјакосом Мицотакисом, као и због сусрета шефова дипломатије Србије Марка Ђурића и Грчке Јоргоса Герапетритиса, који су заједнички оцењени као изузетно важни за даље унапређење српско-грчке сарадње, посебно у домену економије, енергетике и инфраструктуре.

Председница Грчке пожелела је добродошлицу амбасадору и успех у раду у Атини, преносећи срдачне поздраве председнику Србије.

Истакла је да вековне односе Србије и Грчке одликују чврсто пријатељство, узајамно поверење и подршка, као и дубоке историјске, културне и духовне везе два народа.

Такође, изразила је наду да ће се, управо на овим темељима, односи две земље развијати и у будућности на обострану корист.

Noćas napadnut komunalni radnik „Gradske čistoće“


 

Преузмите андроид апликацију.