Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Јокић: Заиста сам уживао да играм за репрезентацију, то су јединствене емоције

Кошаркаш Денвер Нагетса Никола Јокић рекао је да је заиста уживао да игра за репрезентацију Србије на Олимпијским играма и додао да су то јединствене емоције.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Сајт Светске кошаркашке федерације (ФИБА) пренео је део Јокићеве конференције за медије са представљања екипе Денвера пред нову сезону, а посебно је извукао део где се говорило о репрезентацији Србије.
Један новинар је упитао Јокића: „Представљали сте своју земљу што вам је скратило лето, али да ли ће ће вам ово искуство помоћи за ову сезону?“.

„Наравно. Заиста сам уживао да играм за репрезентацију, са пријатељима, да представљам своју земљу, свој родни град, свој град, своју породицу. Мислим да је то велико искуство и мислим да би сваки играч који има прилику за то требало то да уради, Олимпијске игре су сасвим друго такмичење, турнир. Углавном, свака утакмица је битна, ако изгубиш, идеш кући, тако да је веома интересантно, саветујем да сви који могу да играју то и ураде“, рекао је Јокић, а преноси сајт ФИБА.

Уследило је питање Јокићу да упореди освајање бронзе са Србијом са вођењем Денвера до прве НБА титуле 2023. године.

„И слично је и другачије победити први пут за Нагетсе и за мене самог. Играње са репрезентацијом, то су јединствене емоције, јединствен осећај, играње са својим пријатељима са којима си одрастао, играње против њих од 13, 14, 15 и познајеш их од 13, 14 и 15, а сад се такмичите заједно за репрезентацију на Олимпијским играма против најбољих светских репрезентација, па зато кажем да је и слично и другачије“, закључио је Јокић.

Сајт ФИБА подсећа да је Јокић био сензационалан на Олимпијским играма и да је ушао у Ол-стар петорку. Његов индекс корисности од 31 је рангиран као први међу свим играчима који су играли у Лилу и Паризу, али је због освајања злата МВП награду је ипак добио Американац Леброн Џејмс. Предводио је Јокић Србију у четвртфиналу и преокрету против Аустралије, доводећи тим до победе 95:90 у продужетку. Јокић је у тој победи имао 21 поен, 14 скокова и девет асистенција.

Против Сједињених Америчких Држава у полуфиналу и поразу 91:95 Јокић је имао 17 поена, 11 асистенција и пет скокова. У победи над Немачком 93:83 за освајање бронзане медаље Јокић је остварио трипл-дабл са 19 поена, 12 скокова и 11 асистенција, закључује ФИБА текст о Јокићу.

FSS okončao postupak povodom nameštanja meča Mladost GAT – Novi Sad, slede drakonske kazne

 

 

Преузмите андроид апликацију.