Почетна > Свет
Свет

Израел тврди да је оборио ракету из Јемена користећи систем ПВО Ероу

Израелска противваздушна одбрана пресрела је балистичку ракету испаљену из Јемена, саопштила је израелска војска (ИДФ) након што су сирене јутрос активиране у Тел Авиву и широм централног дела земље.
Фото: WikimediaCommons/Israel Defense Forces

ИДФ је саопштио да је систем противваздушне одбране дугог домета „Ероу“ (Arrow) оборио ракету „ван граница земље“ и да су упозорења активирана због забринутости да ће гелери пасти близу цивила, преноси Тајмс оф Израел.

Није било извештаја о директним ударима гелера и нико није повређен, иако је хитна служба саопштила да је 17-годишња девојка задобила лакше повреде након што ју је ударио аутомобил који је нагло скренуо када се догодио напад.

Хитна служба је такође додала да је 17 особа лакше повређено на путу до склоништа.

Нико није преузео одговорност за напад, иако је јеменска милитантна група Хути навела да ће војни портпарол дати саопштење у наредним сатима.

Званичник Хута је наговестио да је напад био одмазда за јучерашњи израелски ваздушни напад у којем је убијен високи лидер Хезболаха Мохамед Срур, чију је смрт група и потврдила непосредно пре него што су се огласиле сирене у Израелу.

Израелска војска, која је Срура описала као команданта дронова Хезболаха, навела је да је он био Хезболахов аташе у Јемену.

Netanjahu: Izrael deli ciljeve inicijative na čelu sa SAD za primirje u Libanu

Преузмите андроид апликацију.