Почетна > Србија
Србија

Весић: Изградња Моравског коридора значајна за пола милиона људи

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да ће изградња Моравског коридора бити од великог значаја за пола милиона грађана који живе на том потезу, наводећи да ће до краја године бити завршено укупно 30 километара тог пута.
Фото: Танјуг/MGSI/ PREDRAG MITIÆ/bs

Весић је у Скупштини Србије у делу седнице у којем се сваког последњег четвртка у месецу постављају посланичка питања представницима извршне власти, рекао да је било у плану да се ове године ради само до Трстеника, али да је ипак све решено и омогућено инвеститору да настави радове.

На питање посланика Бранимира Јовановића из Јединствене Србије о томе када може да се очекује отварања деонице Моравског коридора од Прељине до Краљева, Весић је навео да очекује до почетка јуна.

„Очекујем, искрено говорећи, до првог јуна да завршимо део од Прељине до Адрана, укључујући Мрчајевце, петља Мрчајевци је пре тога, као што сами знате, и тако ћемо завршити, односно скоро спојити са Краљевом“, навео је.

Напоменуо је да на потезу Моравског коридора живи пола милиона људи.

На посланичко питање Бранимира Јовановића из Јединствене Србије о току Просторног плана за брзу саобраћајницу Краљево-Рашка-Нови Пазар, Весић је рекао да ће у наредном периоду бити одржана презентација, на којој ће грађанима Рашке и Новог Пазара бити представљено куда ће пролазити брза саобраћајница Краљево-Рашка-Нови Пазар и да ће мештани моћи да износе своје предлоге како би се направила најоптималнија опција.

Он је навео да је у току пројекат, са Европском унијом (ЕУ), за пројектовање пруге Краљево-Рудница, у оквиру којег ће бити реконструисано 20 километара пруге од Рашке до Новог Пазара.

„Нови Пазар није повезан на пругу, а треба да буде, јер је велики индустријски центар а то ће и растеретити путеве“, навео је министар.

Истакао је да је у плану и обилазница око Новог Пазара.

 

Vučić sa Micotakisom o odnosima dve zemlje, regionu i situaciji u AP Kosovo i Metohija

Преузмите андроид апликацију.