Почетна > Свет
Свет

Бечки факултет за економију и бизнис поново у светском врху

Факултет за економију и бизнис у Бечу (WU) се ове године поново нашао у светском врху на ранг листи британског института „Квакарели Симондс“ (QС) у области „Business Master Programme“.
Фото: Pixabay/geralt

Пет мастер програма на енглеском језику успело је да се издвоји међу јаком међународном конкуренцијом у следећим категоријама:

– Мастер у управљању ланцем снабдевања: истоимени студијски програм бечког факултета заузео је друго место од 85 рангираних програма, иза америчког Michigan-а (Ross), а испред реномираног МИТ-а.

– Мастер у маркетингу: дванаесто место од 140

– Мастер у менаџменту: осамнаесто место од 206 за мастер студије „Стратегија, иновације и контрола менаџмента“.

– Десето место заузима CEMS (Community of European Management Schools and International Companies) за мастер у менаџменту.

– Мастер у финансијама: двадесето место од 222 за студијски програм „Квантитативне финансије“.

QС-ранг листа је међународно призната и представља драгоцен водич за студенте широм света. Сви рангирани бечки студијски програми постижу одличне резултате у области „Employer Reputation“.

Резултати се заснивају на анкети међу око 61.000 послодаваца широм света и на успеху дипломаца на тржишту рада.

Такође, у категорији „Thought Leadership“, која се углавном темељи на индикаторима из области „Истраживачки оутпут и репутација“, бечки мастер студији су далеко изнад просека.

Светска ранг листа факултета коју једном годишње објављује институт „Квакарели Симондс“ убраја се заједно са ранг листом „THE“ (Times Higher Education) међу најпознатије на свету. „QS Business Masters Rankings“ се темељи на различитим индикаторима, а основу чине анкете спроведене међу академицима и послодавцима, подаци које стављају на располагање појединачни факултети и базе података о публикацијама.

Za poboljšanje uslova u studentskim domovima izdvojeno 262 miliona dinara za 15 projekata

 

Преузмите андроид апликацију.