Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Ви­ни­ци­јус осва­ја „Злат­ну лоп­ту”

Пре­ма са­зна­њи­ма обич­но до­бро оба­ве­ште­не ма­дрид­ске „Мар­ке” крилни нападач Реала биће проглашен за фудбалера године.
Фото: WikimediaCommons/All-Pro Reels

Ма­дрид­ска „Мар­ка”, ко­ја обич­но има пра­ве ин­фор­ма­ци­је кад су у пи­та­њу де­ша­ва­ња у Ре­а­лу, твр­ди да ће крил­ни на­па­дач Ви­ни­ци­јус (24) осво­ји­ти „Злат­ну лоп­ту”, а чак је на на­слов­ни­ци об­ја­вље­на и фо­то­-мон­та­жа на ко­јој Бра­зи­лац др­жи нај­пре­сти­жни­ји тро­феј кад је реч о ин­ди­ви­ду­ал­ним при­зна­њима у све­ту фуд­ба­ла!

Ако је исти­на, Ви­ни­ци­јус би та­ко већ у овим го­ди­на­ма за­о­кру­жио при­чу овим при­зна­њем, с об­зи­ром на то да је у дре­су „кра­љев­ског клу­ба” осво­јио све нај­ва­жни­је пе­ха­ре по не­ко­ли­ко пу­та.

Ње­гов успон по­чео је пре три го­ди­не, иако је у Ма­дрид сти­гао пре шест: до­шао је из Фла­мен­га 2018. у тран­сфе­ру вред­ном 46 ми­ли­о­на евра, али ни­је се од­мах сна­шао и адап­ти­рао, па је чак сма­тран и за нај­ве­ћи про­ма­шај у исто­ри­ји клу­ба (ка­сни­је је ту „ети­ке­ту” пре­у­зео Еден Азар).

Mbape zbog povrede nekoliko nedelja van terena

 

Преузмите андроид апликацију.