Почетна > Свет
Свет

Трамп: Иран можда стоји иза недавних покушаја мог убиства

Бивши председник САД и кандидат републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп изјавио је данас да Иран можда стоји иза недавних покушаја његовог убиства и истакао „да је он председник, а нека друга земља запрети америчком председничком кандидату, она би ризиковала да буде разнесена у парампарчад“.
Фото: Танјуг/Jabin Botsford/The Washington Post via AP

Трамп је то изјавио на предизборном догађају у америчкој савезној држави Северна Каролина, након што су га амерички обавештајни званичници обавестили дан раније о „стварним и конкретним претњама Ирана да ц́е га убити“, саопштено је из његовог предизборног штаба, пренео је Ројтерс.Федералне власти истражују атентат и покушај убиства Трампа на његовом голф терену на Флориди средином септембра и на митингу у Пенсилванији у јулу.

Органи за спровођење закона нису јавно сугерисали умешаност Ирана или било које друге стране силе у било који од та два инцидента.

„Постојала су два покушаја атентата на мој живот за која знамо и они могу, али не морају укључивати, али могуц́е да укључују, Иран, али ја заправо не знам“, рекао је Трамп у Минт Хилу, у Северној Каролини.

Tramp se verovatno neće sastati sa Zelenskim tokom njegove posete SAD

 

Преузмите андроид апликацију.