Почетна > Србија
Србија

Вучић: Образовање и здравство Срба на КиМ неће доћи под кров косовских институција

Фото: Танјуг/Милош Миливојевић
Председник Србија Александар Вучић изјавио је данас да се неће догодити да српске образоване и здравствене институције на Косову и Метохији дођу под косовску надлежност, као што најављује министар унутрашњих послова у Приштини Џељаљ Свечља.

 

„То се неће десити. Они једино могу да дођу и да полиција затвори школе и вртиће. То могу да раде, али се ово друго неће догодити. Ми ћемо да исплаћујемо плате, радићемо са децом, али не мислим да ће им то бити тако лако“, рекао је Вучић на питање новинара у Њујорку о  Свечљиној изјави да ће српско образовање и здравство доћи „под кров косовских инситуција“ и шта би то значило за српски народ на КиМ.

Додао је да је изгледа Свечља сада променио курс и пошто не сме да заузима мост (на Ибру), сада се пребацује на нешто друго.

„Ми имамо своје мере и у директном разговору са нашим народом увек ћемо проналазити решења. Ово показује колика је њихова хистерија и нервоза и они ни о чему другом не могу да причају него о Србији, Србима и Београду и немају ниједну другу тему“, рекао је Вучић.

 

 

Subotička železnička stanica u punom sjaju (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.