Почетна > Свет
Свет

Лабуристи изгубили предлог да ограниче старијима плаћање горива за зиму

Предлог руководства британских лабуриста, да се старијим особама ограничи плаћање горива за зиму није изгласан на данас одржаном страначком скупу.
Фото: Pixabay/digital341

Гласање је спроведено дизањем руку у конференцијској сали у Ливерпулу, а предлог синдиката је победио са веома малом разликом, пише Гардијан.

Генерална секретарка синдиката „Јунајт“ Шерон Грејем, отворила је дебату, критикујући премијера Кира Стармера што је укинуо додатак док је „супер-богате оставио нетакнутим“.

„Нашим јавним службама и британској индустрији сада су потребне инвестиције. Ми смо шеста најбогатија економија на свету; имамо новац. Британији су потребне инвестиције, а не мере штедње. То је погрешна одлука и треба је поништити“, рекла је она, обраћајући се делегатима.

Чланови „Јунајт“ и Синдиката радника (ЦВУ) оптужили су партијске званичнике да желе да ућуткају синдикате, пошто је дебата померена са понедељка на среду, и то пред крај, након министарских говора.

Пре него што је предлог усвојен, чланица Лабуристичке партије Меги Козин тврдила је да њој не треба додатак и надала се да ће новац отићи „деци ове земље којој је потребан“.
Секретарка за рад и пензије Лиз Кендал рекла је да је лабуристичка влада учинила више да помогне најсиромашнијим пензионерима у последња два месеца него што су торијевци учинили за 14 година.

Стармер је рекао да је био приморан да доноси тешке одлуке, попут таквих резова, након што је претходна конзервативна влада оставила „црну рупу“ од 22 милијарде фунти у јавним финансијама, што је оптужба коју конзервативци негирају.

Nebenzja: Ukrajinska vojska je na ivici potpunog poraza

 

 

Преузмите андроид апликацију.