Бундева увелико стиже на пијачне тезге и полице супермаркета, а што не би и у нашу кухињу? Богата антиоксидантом бета-каротеном, јача имунитет, а у њој је и обиље витамина – Ц, Б1, Б2, Б3, Б6, А.
Када се испече, добијета врхунску посластицу. Рецепт за печену бундеву је више него једноставан.
Састојци:
бундева (цела или део, зависно од броја особа које планирате за оброк)
Припрема:
Бундеву очистите влажном крпом, да са коре скинете све нечистоће.
Исеците је на комаде средње величине и поређајте у плех тако да комади стоје на делу са кором.
Пецита на 200 степени пола сата, па сманите на 150. Наставите да печете још око сат времена, да се ухвати златасти слој на бундеви.
Уколико бундева коју сте испекли није довољно слатка, можете по њој додати мало меда.
Učinite jutarnju kafu zdravijom: Sve što treba je da dodate namirnicu koju svi imaju kod kuće
Преузмите андроид апликацију.