Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Листа намирница за здрав губитак масти

Када је у питању губитак килограма, оно чиме снабдете кухињу и фрижидер игра кључну улогу у постизању ваших фитнес циљева. Одабиром хранљиве, нискокалоричне хране, можете помоћи свом телу да убрза метаболизам, контролише жудњу и одржава осећај ситости.
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

Листа намирница за здрав губитак масти подељена је на три дела: протеини, угљени хидрати и масти.

Ако приметите, већина препоручених намирница је цела храна која је минимално обрађена. Ако желите да изгубите масти, желите да будете сигурни да су ваша исхрана и исхрана под контролом.

Уверите се да сте у калоријском дефициту и такође будите сигурни да једете углавном „целу“ храну. Храна која је богата хранљивим материјама. Фокусирање на ове три гране помоћи ће у губитку масти промовисањем уравнотеженог приступа који ће ефикасно подстаћи ваше цело тело.

Познато је да протеини подржавају мишићне групе и одржавају вас ситима. Здраве масти могу успорити варење и регулисати хормоне. Коначно, угљени хидрати ће обезбедити енергију и спречити жудњу за нездравим опцијама.

Протеин

Неке од најбољих протеинских опција које препоручују су: млевена ћуретина, немасна млевена говедина, пилећа прса, јаја, беланца, туњевина, лосос, грчки јогурт, тофу и пасуљ.

Здраве масти

Постоји много опција за здраве масти, али запамтите да их једете умерено: авокадо, ораси (бадеми, индијски орашчићи, пистаћи, итд.), ораси (путер од кикирикија, бадемов путер), маслиново уље/уље авокада, тамна чоколада, сир и грчки јогурт.

Здрави угљени хидрати

Иако угљени хидрати имају лошу репутацију, важно је изабрати здравије алтернативе како се не бисте осећали ограничено док губите килограме: пиринач, кромпир, овас, сочиво, воће (јабуке, банане, лубеница, бобице, итд.), поврће (броколи, шаргарепа, карфиол, бибер, итд.)​.

Biljne namirnice izuzetno bogate proteinima

Преузмите андроид апликацију.