Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Решите их се што пре: Три лоше навике које вас вуку у тугу и несрећу

Сви се понекад осећамо тужно и незадовољно, али је важно радити на себи како то не би постала навика.
Фото: Pexels/Andrea Piacquadio

Ако изузмемо лоше околности и ситуације на које немамо утицај, остаје нам само да се окренемо себи и откријемо узрок нашег незадовољства.

Многи психолози верују да се кључ успеха крије у промени три лоше навике које утичу на нашу срећу.

А ово су те три погубне навике које нас све дубље увлаче у несрећу:

Жаљење

Стално жаљење је непријатељ среће. Иако можемо осећати олакшање када „избацимо све из себе“, то задовољство је само привремено и убрзо га замењује очај.

Није лоше изразити незадовољство ако то води ка позитивној промени, али стално жаљење без покушаја да се нешто промени води до још веће фрустрације и, на крају, до апатије.

Запостављање себе

Мале су шансе да ћете бити срећни ако не водите рачуна о себи. Како ћете уживати у животу ако нисте довољно наспавани, нисте задовољни својом тежином и немате енергију да завршите започете ствари?

Пре него што имате прилику да будете срећни, морате мало засукати рукаве, порадити на себи и не дозволити летаргији и бесциљности да вас савладају.

Одлагање

Одлагање обавеза лоше утиче на ваше благостање. Оно је пре свега извор стреса, јер када не радимо оно што би требало, не можемо се ни опустити ни уживати. Бежећи од одговорности, постајемо психички слабији и мање спремни да се суочимо са будућим изазовима.

Vratite mekoću i stari sjaj svojim peškirima uz samo jedan sastojak koji imate sigurno u kuhinji

Преузмите андроид апликацију.