Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

У оквиру пројекта „Календар оралног здравља труднице 2024“ одржаће се радионице о превенцији и значају оралног здравља

У оквиру пројекта „Календар оралног здравља труднице 2024“ Служба стоматолошке здравствене заштите и Служба здравствене заштите жена Дома здравља “Нови Сад“ одржаће радионице у Центру за унапређење репродуктивног здравља у објекту Алмашка у оквиру школе за труднице.
Фото: Pixabay/freestocks-photos
Ове недеље, радионице пројекта који се финансира од стране Градске управе за здравство Града Новог Сада одржаће се 25.09, 26.09. и 27.09.2024 са почетком у 08:30 часова.

Светска здравствена организација дефинише орално здравље као стање потпуног благостања и функционалне способности зуба и његових потпорних ткива, као и свих структура које су у вези са максилофацијалном регијом.

Значај оралног здравља је вишеструк и укључује способност жвакања, гутања, говора, очувања осећаја мириса, укуса и додира, али и преноса низа емоција кроз осмех и друге изразе лица, са сигурношћу, без бола и нелагоде

Усна шупљина представља улазна врата за бројне патогене узрочнике, али садржи и механизме за одбрану. Уколико је интегритет усне шупљине угрожен, она врло лако постаје извор различитих болести које у великој мери могу утицати на друге делове организма.

Здрави зуби су део општег здравља и задовољства труднице.

Само се свакодневном негом, правилном исхраном и редовном стоматолошком контролом може постићи леп и здрав осмех. Брига о зубима је важна карика у ланцу хигијенских навика које одржавају наше тело здравим.

Као и све остале здравствене навике, тако се и орална хигијена усваја у окружењу породице, а будућа мајка је та која на децу преноси своја знања о исправном начину исхране и усвајању хигијенских навика.

Premijere, gostovanja iz Beograda, izložbe i koncerti! Da, dobro ste čuli sve se to dešava ovog utorka u Novom Sadu! (utorak, 24. septembar)

 

 

 

 

Преузмите андроид апликацију.