Почетна > Србија
Србија

До 7. октобра јавни увид у Нацрт плана коридора нафтовода граница Мађарске-Нови Сад

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре (МГСИ) ставило је на јавни увид Нацрт Просторног плана подручја посебне намене инфраструктурног коридора нафтовода граница Мађарске-Нови Сад, са елементима детаљне регулације.
Фото: PrtSc/Transnafta

Како се наводи на сајту министарства на јавном увиду је и Извештај о стратешкој процени утицаја тог просторног плана на животну средину.

Јавни увид биће могућ од 23. септембра до 7. октобра сваког радног дана у зградама града Новог Сада и општина Жабаљ, Бечеј, Ада, Сента и Кањижа, као и на сајту МГСИ (http://www.mgsi.gov.rs) и јединица локалне самоуправе у обухвату плана.

Додаје се да физичка и правна лица примедбе на Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја могу доставити у писаној форми општинској управи закључно са 7. октобром и то директно Агенцији за просторно планирање и урбанизам Србије, Краља Милутина 10а, Београд.

У огласу се истиче да ће јавна презентација планског документа бити одржана у понедељак 30. септембра у 11 часова, док ће јавна седница комисије за јавни увид бити одржана по завршетку јавног увида, у понедељак 14. октобра такође у 11.00 у згради Скупштине Аутономне Покрајине Војводине.

Додаје се да физичка лица и представници правних лица која су у току трајања јавног увида поднела примедбе у писаном облику, могу присуствовати јавној седници и усмено их образложити, а о свакој поднетој примедби обрађивач планског документа јавно износи свој став.

Vesić: Srbija može dostići broj od 5 000 punjača na svojoj mreži puteva

Преузмите андроид апликацију.