Почетна > Свет
Свет

Израелска војска саопштила је да је погодила око 800 циљева Хезболаха у Либану

Израелска војска саопштила је данас да је погодила око 800 циљева Хезболаха у јужном Либану и у долини Бека на истоку Либана.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ohad Zwigenberg, File

„Међу погођеним циљевима биле су зграде у којима је Хезболах крио ракете, пројектиле, ракетне лансере, беспилотне летелице и другу терористичку опрему“, наводи се у саопштењу војске, преноси Ројтерс.

У међувремену, либанско министарство здравства издало је ново саопштење наводећи да је од почетка данашњих израелских удара погинуло 274 људи, а да их је рањено 1.024, али да се на основу бројки не може закључити колико је погинулих цивила, а колико припадника Хезболаха.

ИДФ тврди да су мете напада биле локације које користи Хезболах, укључујући стамбене објекте у којима је ова милитантна група ускладиштила оружје и другу војну опрему.

У саопштењу ИДФ се каже да је Хезболах данас из Либана испалио око 165 ракета на циљеве унутар територије Израела, као и да је већина ракета била усмерена на подручја дубоко у северном Израелу, укључујући област Хаифе.

Најмање 10 пројектила дугог домета испаљено је ка израелским насељима на Западној обали која су удаљена више од 100 километара од границе са Либаном.

IDF: Nastavljene borbe protiv Hamasa u bolnici Al Šifa, u Al-Karari i Kan Junisu

Преузмите андроид апликацију.