Почетна > Србија
Србија

Премијер Вучевић оштро одговорио посланицима опозиције

Премијер Србије Милош Вучевић изјавио је данас да подржава политику државе да се више новца издваја за српску заједницу у Аутономној покрајини Косово и Метохија и да се нада да ће се врло брзо изаћи са предлогом закона који ће територију АП КиМ прогласити за подручје посебне социјалне заштите.
Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

Вучевић је, одговарајући шефу посланичке групе ДС Зорану Лутовцу, рекао да се позиција од 70 милиона евра код Министарства рударства и енергетике не односи на литијум већ да је реч о кредитној линији са Светском банком и да је у питању зелена транзиција постојећих рудника.

„Није никаква скривена позиција него нешто што сте више пута могли да видите у буџету Републике Србије, баш по тој линији, кредитној линији са Светском банком везано за зелене транзиције, постојећих рудника“, објаснио је премијер.

Што се тиче издвајања за Безбедносно информативну агенцију, ја сам сигуран да ви као патриоте подржавате да агенција која пружа контраобавештајну заштиту и обавештајну заштиту наше државе треба да има најбољу опрему, треба да има најбоље средства, одговорио је Вучевић Лутовцу.

Он се осврнуо и на критике Лутовца везано за повећање средстава ребалансом буџета за Канцеларију за КиМ.

„Па и то би требали да подржите јер је то управо нешто што оснажује и јача капацитете српске заједнице на КиМ, а не утапање, како сте ви то рекли, у приштинске институције, него на јачање српских институција, јачање српског народа на КиМ који остаје без посла“, рекао је Вучевић.

Он је додао да је то повећање заслужило да добије подршку свих посланика у парламенту.

„Свесни смо одговорности према Србима на КиМ да можемо више да улажемо за њих, да чувамо и Трепчу, да чувамо све установе, привредна друштва“, рекао је Вучевић.

Он је упитао Лутовца и која је њихова политика око АП КиМ.

„Негде сам прочитао или чуо да вама ускоро у вашој странци иде Конгрес или Главни одбор и да ви имате намеру да се опет кандидујете за председника странке. Ја ћу вам дати про боно савет, најбоље да ви много не дискутујете до тог одбора или скупштине, много су вам веће шансе да будете реизабрани. И пошто волите Алан Форда и хумор, ваша политика и ви лично ме много подсећате на обраћање, а то посебно у изборној кампањи, или како нам се приближавају изборе, на обраћање Боба Рока Алану Форду – бежимо Алане, њих је двоје, а ми смо сами. Е то вам је ваша политика“, рекао је Вучевић.

Vučević: Deca i profesori su najvažnije što jedna država ima – zlatna medalja

Преузмите андроид апликацију.