Почетна > Србија
Бизнис Србија

Весић: Изградња инфраструктуре значи развој Србије

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је данас да изградња јавне инфраструктуре значи развој Србије и да ће, само до краја ове године, бити изграђено 85 километара ауто-путева и брзих саобраћајница.
Фото: Танјуг/Предраг Митић

Говорећи на седници Скупштине Србије на којој се расправља о ребалансу буџета за ову годину, Весић је рекао да је тачно да немамо довољно развијену путну мрежу у односу на земље средње и западне Европе, и да зато градимо путеве.

„Завршићемо 54 км брзе свабраћајнице до Лознице. Завршићемо скоро 30 км аутопуте између Крушевца и Врњачке бање. Завршићемо 5,8 км до Ваљева, то већ у октобору. Завршићемо обилазницу око Горњег Милановца 9,5 км у наредних десетак дана. Комплетна траса до Пожеге са тунелом Муњино Брдо биће пуштена до 1. јуна“, навео је Весић.

Додао је да ће ускоро Пожаревац бити спојен са ауто-путем Београд-Ниш, а да ће до септембра следеће године, пре рока, бити завршен комплетан Дунавски коридор.

Онима којима сматрају да су то непотребне инвестиције, Весић је поручио да питају градјане Трстеника, Врњачке бање, Пожаревца и Лознице да ли су им ти путеви потребни или не.

Он је нагласио да је буџет његовог Министарства за ову годину износио 2,3 милијарде евра, а да је буџет Министарства грађевинарства, саобраћа и инфраструктуре 2012. био 205 милиона евра.

„Десет пута је већи сада, 80 одсто буџета су капитални пројекти. Ми смо прошле године урадили скоро 700 километара регионалних и локалних путева. Председник Вучић је најавио да ћемо следеће године инвестирати 250 милиона евра у локалне путевеже да се уради 4.000 километара локалних путева“, поручио је Весић и додао да ће бити потребно четири до пет година да се уради тај пројекат.

„И тако се подиже квалитет живота људи. Где год се изгради пут, где год се изгради брза пруга или обична, ту долазе инвестиције. Нове инвестиције значе нова радна места, нова радна места значе развој туризма, развој локалног бизниса. И тако се Србија развија“, закључио је министар.

Vučić: Srbija će se odupreti svim „woke“ pokretima koji se nameću našim vrednostima

Преузмите андроид апликацију.